Aarhus Universitets segl

Radical

RADICAL er et EU-finansieret projekt, der vil udvikle en bred vifte af teknologiske løsninger, der kombinerer konkurrencedygtighed med bæredygtig byudvikling. I RADICAL afprøves forskellige services som pilotprojekter på tværs af fem europæiske Smart Cities i Spanien, Frankrig, Grækenland, Italien og Danmark, hvor Aarhus deltager.

I Aarhus er det første resultat af RADICAL en ny service, der favoriserer cyklen i bytrafikken, og som skal gøre det endnu mere attraktivt for Aarhusianerne at vælge den bæredygtige transportform.

Servicen er baseret på en chip, der installeres på cyklen og sender signal til lyskrydsene om, at man er på vej. Lyskrydsene vil i det omfang det er muligt sørge for, at lyset er grønt, når cyklisten ankommer. Servicen er i øjeblikket i en testfase, hvor 200 frivillige er blevet udstyret med en chip, der giver dem mulighed for at få grønt lys i et bestemt kryds i Aarhus midtby. Planen er, at projektet skal udvides til de mest cykeltrafikerede kryds i Aarhus.

Derudover opfordrer RADICAL til, at interesserede parter tager del i udviklingen, og projektet udbyder derfor €90.000 som Open Calls til innovative initiativer, der bruger projektets platform.

RADICAL er et tre-årigt projekt, der ender i 2016, og er finansieret af EU Competitiveness and Innovation Framework Programme.

For at læse yderligere om projektet, se deres webside