Aarhus Universitets segl

The Creative Ring

En ny generation af iværksættere og kreative individer vokser frem i vores byer. Samlet på tværs af forskellige urbane “stammer” (wikipedians, digitale kunstnere, lokale medieproducere, fablabbers, arduins og nye designere) er de med til at skabe nye arbejdspladser og muligheder i vanskelige tider: Det gør de både for at udvikle og forbedre egne produkter og tjenester og for at puste nyt liv i de eksisterende økonomiske aktiviteter.

Disse uformelle, nyskabende communities fanger nu opmærksomheden fra videnskabelige og kulturelle institutioner som universiteter, kulturelle centre samt virksomheder og lokale regeringer, som ønsker at forstå og engagere sig med nye former for innovation.

The Creative Ring faciliterer disse aktiviteter ved at aktivere et EU-støttet eksperimentelt økosystem for kreative talenter, professionelle fagfolk og interesserede, som arbejder i og med de kreative industrier. The Creative Ring er specifikt rettet mod at støtte kreative iværksættere, opfindere og andre interessenter i de kreative industrier, som omfavner mulighederne i den digitale overgang, der kendetegner de europæiske samfund i dag.


The Creative Ring er organiseret som en paraply af flere netværk på tværs af det lokale og europæiske plan. De har til formål at skabe relationer mellem de lokale kreative aktører der herigennem vil udvikle de åbne kreative økosystemer, som igen er samlet inden for et europæisk netværk af kreative økosystemer.